Jobbliv

amelia och AlphaCE i samarbete – fler kvinnor ska äga sin framtid och karriär

AlphaCE och tidningen amelia lanserar ett samarbete för att amelias läsare ska få stöd i frågor kring sin egen framtid och karriär.

– Vi kan konstatera att frågor som rör jobb, karriär, privatekonomi och utbildning är viktiga för våra läsare. Det här samarbetet ger goda förutsättningar att möta deras frågor och funderingar, säger Maria Sognefors som är chefredaktör på tidningen amelia.

I upplägget finns bland annat karriärtips i papperstidningen och en podd med Camilla Wagner, Klara K. Camilla är journalist och brinner för ett jämställt arbetsliv. Hon är kanske mest känd som grundare av VA Kvinna, där Veckans Affärers lista över näringslivets 125 mäktigaste kvinnor ingår. Camilla Wagner ser samarbetet som ett inspirerande och viktigt steg i att öka och bredda kunskapen kring frågorna i en mycket stor målgrupp:

– I det här projektet förenar vi kompetenser från flera olika håll. Tidningen amelia förstår målgruppen kvinnor i åldern 25-55 och deras behov. AlphaCE har stor erfarenhet av att coacha och utbilda människor som vill hitta rätt på arbetsmarknaden. Tillsammans kan vi nå och inspirera fler kvinnor.

Även Maria Mattsson Mähl, grundare och huvudägare av AlphaCE, är entusiastisk kring samarbetet.

– Vi som arbetar på AlphaCE har stor kunskap och erfarenhet av att coacha och hjälpa människor hitta sin plats på arbetsmarknaden. Att få dela med oss till amelias läsare och stötta dom som vill vidare i arbetslivet ska bli fantastiskt roligt.