Tjäna pengar på din passion – Andra Farhads var att bli rik!

Tjäna pengar på din passion – Andra Farhads var att bli rik!

Andra ”Börshajen” Farhads drivkraft var att bli rik. I amelia Jobbliv får vi höra hennes berättelese om hur hon lyckades så bra på aktiehandel att hon idag lever både för och av det.

Många fokuserar för mycket på formella meriter och traditionella jobb. Men det går att tjäna pengar på sitt fritidsintresse eller sin passion. Artister eller idrottsstjärnor är konkreta exempel på yrken som ofta börjar med ett fritidsintresse eller en passion när man är liten.

Det viktiga är inte vad du kan utan vad du vill!


Andra ”Börshajen” Farhads
 passion var helt enkelt att bli rik, vilket blev en stor drivkraft för henne. I amelia Jobbliv, podd #2 får vi höra hennes berättelse om hur hon lyckades så bra på aktiehandel att hon idag lever både för och av det.

Det finns väldigt många fler yrken som kanske börjar som en hobby eller passion som till exempel att driva kennel, inreda hemmet, programmering eller att vara make up artist.

I dagens samhälle är det dessutom lättare att hitta kunder. Internet har öppnat upp möjligheterna att nå nya kunder och det är enkelt att starta Facebook-grupper eller Instagram-konton för att sprida information om sina tjänster eller produkter.

Många kända ”youtubers” är goda exempel på att det går att leva på sin hobby. Skidåkaren Jon OlssonMatgeek, och influencern Kenza har lyckats bygga karriärer på sina respektive fritidsintressen.

De senaste åren har intresset för att sticka eller knyppla blivit populärt vilket har öppnat upp för mönsterkonstruktörer och ”influencers” inom just dessa områden. Andra stora och populära intressen är matlagning, mode och trädgårdsskötsel.

Fundera på om du själv har något stort fritidsintresse. Har du funderat på om du skulle kunna försörja dig på din hobby? Och i så fall – hur skulle du kunna göra då?

Om man gör något helhjärtat och fullt ut, då brukar det ge resultat, förr eller senare.Lyssna även på Maria Mattsson Mähls analys och genomgång av Andra Farhads podd.

 

 

Share this Post