Förändring med Maria Sognefors

Förändring med Maria Sognefors

AlphaCE och Workprogram släpper en podd i samarbete med tidningen amelia.

– Podden är både matnyttig och inspirerande, säger amelias chefredaktör Maria Sognefors.

Undersökningar visar att hälften av alla kvinnor känner oro och stress för sin arbetssituation och ekonomi.

I podden amelia Jobbliv kommer vi bland annat få höra arbetsmarknadsminister Ylva Johansson om sin passion för matte och politik, amelias chefredaktör Maria Sognefors om hur hon vågade söka jobb när hon var höggravid i vecka 42 och Andra Farhad, alias Börshajen, om hur det kändes att få ihop sin första miljon.

Programledare är ekonomijournalisten Camilla Wagner. I slutet av varje program bjuder amelias jobbcoach Maria Mattsson Mähl, AlphaCEs grundare och huvudägare, på konkreta tips och övningar.

– Flera undersökningar som amelia gjort visar att hälften av alla kvinnor känner oro och stress för sin arbetssituation och ekonomi. Då är det naturligt för amelia att ge våra läsare och lyssnare användbara verktyg, säger Maria Sognefors, amelias chefredaktör.

I amelia Jobbliv får vi ta del av kända och okända kvinnors berättelser som vi alla kan känna igen oss i och inspireras av.
– Det är ett spännande och viktigt uppdrag. Att få vara med och skapa en så bred satsning som syftar till att stärka kvinnors position på arbetsmarknaden och bidra till ökad ekonomisk självständighet känns stort, säger Camilla Wagner, programledare för amelia Jobbliv.

amelia Jobbliv har premiär den 24 januari och släpps i tio avsnitt varannan onsdag på Acast. Producent för amelia Jobbliv är Clara Wallin, som bl a också producerar Värvet.

Lyssna på vår viktiga pod, amelia jobbliv här. Första avsnittet med amelias chefredaktör Maria Sognefors om sina förändringar. Samtalet leds av ekonomijournalist Camilla Wagner. Missa inte slutet då Maria Mattsson Mähl delar med sig av sina tips på hur du kan tänka om du står inför en förändring.Lyssna även på Maria Mattsson Mähls analys och genomgång av Maria Sognefors podd.

 

Share this Post