Du är unik, vi är också unika

Du är unik, vi är också unika

Till skillnad från bemannings- och rekryteringsföretag är vårt fokus din situation och dina mål. De flesta aktörer i branschen är specialiserade på företagens rekryteringsbehov. Klassiska bemannings- eller rekryteringsföretag tar betalt av arbetsgivaren för att hitta ”rätt person”. Vi jobbar tvärtom. Vi fokuserar på dig!

Vi vet av erfarenhet att din livssituation, dina drömmar, fritidsintressen och andra önskemål är avgörande för en bra matchning.

Merparten av alla lediga jobb syns inte, det kallas den dolda arbetsmarknaden. Många tjänster annonseras aldrig ut, varken på Arbetsförmedlingens platsbank, i lokaltidningen eller på nätet. De tillsätts via kontakter och nätverk. I Work PROGRAM jobbar vi aktivt med att hitta de dolda jobben med hjälp av uppsökande verksamhet.

Det finns också jobb som inte existerar – ännu. Arbetsgivaren hade inte tänkt att rekrytera någon, men när den perfekta kandidaten dyker upp ser arbetsgivaren en möjlighet att utveckla  verksamheten och skapar ett arbetstillfälle för personen.

Låt oss ta två exempel:

En tatuerarverkstad i centrala Stockholm har den bemanning som krävs. En dag kommer en känd bloggare in och berättar om sin dröm att någon gång i livet bli tatuerare. Det visar sig att hen har talanger och är både duktig och ambitiös. Dessutom har bloggaren 200.000 följare som är intresserade av tatueringar. Arbetsgivaren blir smickrad över att bloggaren hör av sig och ser dessutom en stor marknadsföringspotential.

 

Programmeringsföretaget har inget rekryteringsbehov alls. De arbetar med en väldigt nischad verksamhet och har därför gett upp planerna på att ens försöka rekrytera någon ny till kontoret. De har några underleverantörer som de kontaktar vid behov, vilket fungerat bra. En dag får de höra att en av underleverantörens bästa programmerare har flyttat till stan. De kontaktar hen omedelbart och frågar om hen är intresserad av en tjänst hos dem.

 

För oss är du viktig – dina intressen, din kompetens och dina ambitioner skapar förutsättningarna för ditt nästa steg i yrkeslivet. Vår beprövade 7-stegsmetod börjar i vem du är, vad du vill och vad du kan.

7-steg till din framtid

Vi arbetar efter en 7-stegsmetod som hjälper dig att hitta rätt väg fram. Den innehåller följande steg:

  1. Vem är du?
  2. Vad vill du?
  3. Vad kan du?
  4. Hur ser arbetsmarknaden ut?
  5. Gör en handlingsplan med mål och delmål
  6. Skapa aktivitet och handling
  7. Göra avslut och följa upp slutresultatet

Många som söker jobb funderar på vilka jobb man har haft tidigare. Därför glömmer man ofta bort faktorer som drömmar, ambitioner, fritidsintressen och personliga egenskaper. Många arbetsgivare är beredda att rekrytera personer som inte har ”rätt” bakgrund om de vet att personen verkligen kommer att göra sitt yttersta för att bli en duktig medarbetare.

I vårt program lägger vi stor vikt vid steg 1-3 eftersom vi vet att det är där som du har bästa förutsättningarna att hitta ditt nya arbetsliv.

Share this Post